شنبه تا چهارشنبه 8:30 صبح تا 16:30 و پنج شنبه ها تا 13:00

پکیج تصفیه فاضلاب نساجی

پکیج تصفیه فاضلاب نساجی

فهرست

Rate this post

پکیج تصفیه فاضلاب نساجی در اصفهان

معادل انگلیسی تصفیه فاضلاب نساجی Textile Effluent Treatment است و از جمله پساب ­های بسیار آلوده ­ای محسوب می شود  که در حین فعالیت های صنعتی گوناگون تولید می­گردد. اگر سیستم استاندارد و قوی پکیج تصفیه فاضلاب نساجی برای تصفیه این پساب ها استفاده نشود، بدون شک مشکلات بسیار زیادی را برای موجودات زنده و محیط زیست اطرافمان ایجاد می کند.

از آنجاییکه در صنعت نساجی میزان مصرف آب بسیار زیاد می باشد، حجم فاضلاب حاصل از آن نیز بالا است. به همین دلیل است که تصفیه فاضلاب صنعتی نساجی و رنگرزی یک ضرورت به شمار می آید.

با در نظر گرفتن نوع تکنولوژی و تکنیک ­های مورد استفاده در این صنعت، نوع الیاف، رنگ­ ها، مواد اولیه و …، پساب حاصل از آن دارای درصدها و ویژگی های متفاوتی است. بنابراین، اقدامات مرتبط با تصفیه فاضلاب نساجی با توجه به نوع و ماهیت پساب تولیدی صورت می گیرد.

اهمیت پکیج تصفیه فاضلاب نساجی

  • همان طور که می دانید در دنیای امروز با بحران کمبود آب مواجه هستیم و به خاطر مصرف بالای آب در صنایع نساجی می توان تا حد زیادی در مصرف آب در واحدهای صنعتی صرفه جویی کرد.
  • باید به این مسئله توجه داشته باشید که تخلیه­ پساب صنعت رنگرزی و نساجی بدون اعمال روش ­های اصولی و کارآمد می تواند سلامت محیط زیست و حیات جانداران را به مخاطره بیندازد.
  • لازم به ذکر است که مواد شیمیایی بسیار خطرناکی در این پساب ها هستند که میزان رشد باکتری ها و شیوع بیماری ­های جدید را به میزان چشمگیری افزایش می دهند و حتما لازم است که فرآیند تصفیه پساب نساجی انجام شود.

ماهیت فاضلاب نساجی

لازم به ذکر است که در هر یک از مراحل صنعت نساجی، پساب های خاصی تولید می شوند و مراحل پیشرفته تصفیه فاضلاب نساجی بر روی آن ها انجام می شود:

مرحله­  Desizing

در این مرحله فرآیند شست و شوی نشاسته از پارچه صورت می گیرد و آلوده کننده هایی همچون نشاسته، رزین­‌ها، گلوکز، PVA، چربی و موم و مقادیر زیاد BOD به عنوان پساب وارد مرحله تصفیه فاضلاب می شود.

مرحله­ Kiering

در این مرحله، پودر سودا، موم، سدیم سیلیکات و تکه ­های پارچه و مقدار زیادی BOD جداسازی می گردد.

مرحله­ سفیدگری یا Bleaching

در مرحله سفیدگری موادی مانند هیدروژن پراکسید، هیپوکلریت، کلر و اسیدها و … به فاضلاب افزوده می شوند.

مرسریزاسیون یا Mercerizing

این مرحله برای جدا کردن سود یا آمونیاک که بر روی الیاف پارچه مصرف شده است، می باشد.

رنگرزی یا Dyeing

در مرحله رنگرزی کلیه مواد رنگی و شیمیایی گوناگون، مواد تثبیت کننده­ رنگ و مواد کاهنده مانند سولفیدها، استیک اسیدها و صابون تصفیه می گردند.

چاپ یا Printing

پساب تولیدی در این مرحله نیز شامل نشاسته، رنگ، مواد تثبیت کننده­ رنگ، نمک­ های اسیدی و فلزی هستند که از بین می روند.

مرحله­ تکمیل یا Finishing

در این مرحله موادی مانند نشاسته، مواد ضد آب، ضد بید و … دفع شده و همراه با مراحل قبلی وارد تصفیه فاضلاب می شوند.

کاربرد پکیج تصفیه فاضلاب نساجی چیست؟

امروزه همزمان با پیشرفت تکنولوژی، عملیات تصفیه پساب نساجی نیز بسیار توسعه یافته است و در موارد بسیاری از آب تصفیه شده­ حاصل از این پساب ها بهره برداری می کنند. برخی از مهم ­ترین فواید و کاربردهای تصفیه فاضلاب نساجی عبارتند از:

  • در پکیج تصفیه آب صنعتی نساجی میزان شست و شو و مصرف آب گرم کاهش یافته است.
  • میتوان کلیه­ مواد حمام رنگ مصرف شده در تصفیه پساب نساجی را بازیافت نمود.
  • این امکان فراهم می شود که از حمام رنگ متحرک به جای نوع ثابت آن استفاده کرد.
  • امکان بازیافت آب و نمک برای آبیاری زمین ­های اطراف وجود دارد.
  • راندمان کار بویلرها بهبود می یابد.
  • از تکنیک شستشو با جریان مخالف می توان استفاده کرد.
  • بکارگیری ماشین آلات با نسبت پایین مواد نسبت به مایع امکان پذیراست.
  • از آب با TDS (Total Dissolved Solids) پایین برای مصرف کمتر مواد در فرایندهای بعدی می توان بهره برداری کرد.
  • میزان تشکیل رسوب و ایجاد خوردگی با آب بازیافتی حاصل از تصفیه پساب نساجی به حداقل میزان ممکن می رسد.
  • به اضافه کردن نمک در مرحله رنگرزی نیازی نیست چون بازیافت نمک در تصفیه پساب نساجی انجام می شود.
  • خطرات و آسیب­ های ناشی از دفع پساب­ های با TDS بالا با کمک بهره گیری از تکنیک ها و دستگاه RO پیشرفته­ تصفیه پساب نساجی کاهش می یابد.

روش ­های متداول تصفیه فاضلاب نساجی

همواره این نکته را مدنظر داشته باشید که در روش ­های گوناگون برای تصفیه پساب نساجی باید میزان pH به صورت بسیار دقیق کنترل گردد و این بدان علت است که میکروارگانیسم­های مورد استفاده نسبت به pH حساس می باشند.

توجه داشته باشید که دراین روش­ ها لجن بسیار زیادی تولید میگردد و به دلیل اینکه می توان این لجن را به سوخت و کودهای شیمیایی تبدیل کرد، ابتدا باید به مکان­ هایی مشخص انتقال داده شوند و سپس فرآیندهای لازم  روی آنها پیاده‌ سازی شود. در ادامه مطلب به بررسی برخی از روش های متداول تصفیه فاضلاب نساجی می پردازیم:

تصفیه فیزیکی

 در این روش دستگاه­ های آشغالگیر اتوماتیک، پرز، تکه ­های پارچه و الیاف را جداسازی می­ کنند تا تداخلی با قطعات مکانیکی نداشته باشد.

مکانیسم عمل راکتور PCER

تصفیه با کمک انعقاد الکتروشیمیایی انجام می شود، این بدان معنی است که به جای استفاده از مواد منعقد کننده­ شیمیایی جهت انعقاد و رسوب پساب­ ها، الکترودهایی را به کار می برند که با کمک انرژی برق و آزاد سازی گاز H2 در سطح کاتد و عوامل Coagulant در سطح آند، باعث می شود که پساب حاصل­ به آن ها بچسبد و رسوب کند.

تصفیه بیولوژیکی

در تصفیه بیولوژیکی از نوع هوازی یا MBBR استفاده می­ کنند تا هم هزینه ­ها را برای نصب تجهیزات کاهش دهند و هم بازده تصفیه بالاتر برود.

روش هوازی MBBR 

در این روش باکتری­ های بی هوازی موجود در تصفیه فاضلاب صنعت نساجی، به صورت معلق نیستند و به بستر ثابت می ­چسبند. به همین علت است که می­ توانند مواد اولیه­ مورد نیاز بیشتری را به عنوان سوخت مصرف کرده و لجن ­های بسیاری را تجزیه کنند، بنابراین آلودگی خارج شده بسیار کم است و به بازگشت لجن برای تصفیه­ مجدد نیازی نیست.

تانک ته نشینی یا Sedimentation Tank 

در مرحله تانک ته نشینی ، مقدار کمی از لجن ته نشین می شود و مایع رویی از طریق لوله­ های تعبیه شده خارج می گردد، توجه داشته باشید که می توانند از لجن باقی مانده به عنوان کود و سوخت حاوی متان استفاده ­ کنند.

کلر زنی

 یکی دیگر از موادی که برای ضدعفونی کردن استفاده می کنند، کلر است و با این کار آب تصفیه شده حاصل از پساب نساجی را می ­توان برای آبیاری زمین­ های کشاورزی نیز به کار برد.

شرکت ایکو یکی از بزرگترین و پیشروترین شرکتهای تولید پکیج تصفیه فاضلاب در بخشهای مختلف صنعتی و بهداشتی است. شما می توانید برای انتخاب بهتر و مناسبتر پکیج تصفیه فاضلاب نساجی به مشاوران و کارشناسان ما در شرکت ایکو تماس بگیرید و از تجربیات و راهنمایهای آنها استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *