شنبه تا چهارشنبه 8:30 صبح تا 16:30 و پنج شنبه ها تا 13:00

آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت

فهرست

5/5 - (6 امتیاز)

احتمالا اسم آنتی اسکالانت به گوشتان خورده و ممکن است یکی از مواد شیمیایی باشد که مدام در حال استفاده از آن هستید. فرقی نمی کند که تازگی با آن آشنا شده اید یا سال هاست از آن استفاده می کنید، در هر صورت برای استفاده از این ماده مهم و پرکاربرد باید اطلاعات کافی در خصوص آن داشته باشید. به ویژه وقتی قصد خرید آنتی اسکالانت ها را دارید، باید به نکات مختلف توجه کنید.
در این مطلب تلاش شده تا به صورت خلاصه و کاربردی به معرفی آنتی اسکالانت بپردازیم. اگر قصد خرید دارید یا آن را خریداری کرده اید و در مورد نحوه و میزان مصرف این ماده ضد رسوب سوال دارید، این مطلب می تواند به شما کمک کند.

آنتی اسکالانت چیست؟

نمی دانید آنتی اسکالانت چیست؟ ایرادی ندارد، قبل از هرچیزی همینجا آن را معرفی می کنیم.
آنتی اسکالانت ها و مواد ضد رسوب به مواد شیمیایی گفته می شود که به آب ورودی قبل از اینکه وارد دستگاه RO بشود تزریق و اضافه می کنند تا بدین ترتیب میزان رسوب گذاری آب ورودی بر روی غشاهای فیلتر ممبران در آب شیرین کن کاهش پیدا کند.

به عبارت دیگر،آنتی اسکالانت (Antiscalant) از مواد شیمیایی رسوب زدا در صنعت تصفیه آب و تصفیه فاضلاب است که اصلی ترین کاربرد آن در سیستم های تصفیه آب اسمز معکوس جهت پیشگیری از پوسته پوسته شدن غشای دستگاه RO است.

آنتی اسکالانت در مرحله ی پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب صنعتی نقش بسیار مهمی دارد. در این دستگاه تکنولوژی اسمز معکوس بی نقص ترین نوع فیلتر کردن و تصفیه آب محسوب می شود.

توجه داشته باشید که در دستگاه های آب شیرین کن صنعتی یا همان اسمز معکوس RO ، عبور آب خام از غشاء ممبران ، می تواند باعث رسوب گذاری  بر سطح غشاء و نهایتا منجر به گرفتگی و یا تخریب ممبران شود.

لازم به ذکر است که قلب دستگاه های RO و به عبارتی گران بها ترین قطعه در دستگاه های آب شیرین کن صنعتی ممبران ها می باشند.آنتی اسکلانت یا همان مواد ضد رسوب می توانند به میزان قابل توجهی این رسوب گذاری را کاهش دهند و حتی در برخی از موارد به صفر برسانند.

همواره این نکته را مد نظر داشته باشید که در قسمت ورودی آب یک دستگاه آب شیرین کن حتما باید قبل از اینکه دستگاه شروع به کار کند آنتی اسکالانت تزریق شود.

انتخاب آنتی اسکالانت مناسب و محاسبه و تزریق دوز صحیح آن به آب ورودی دستگاه RO مسئله ی بسیار مهمی می باشد که به نحوه طراحی سیستم RO بستگی دارد.

پارامترهای دیگری مانند ترکیبات و عناصر و ناخالصی های موجود در آب خام (  TDS )  و یا حتی  میزان ریکاوری ، مواد معلق در آب خام ،اسیدی یا قلیائی بودن آب خام (  PH   آب خام )  و ….. نیز در این محاسبات تاثیرگذار هستند.

دوز یا میزان تزریق آنتی اسکالانت یا مواد ضد رسوب عموما بین 1 تا 6 ppm یا به عبارتی 1 تا 6 گرم به ازای هر متر مکعب آب ورودی به دستگاه است.

آنتی اسکالانت
آنتی اسکالانت

عملکرد آنتی اسکالانت چگونه است؟

عملکرد آنتی اسکالانت ها بدین صورت است که به آلاینده های موجود در  آب می چسبند و بدین ترتیب از چسبندگی رسوبات در داخل ممبران جلوگیری می کنند . سپس رسوبات موجود را از داخل ممبران به بیرون از آن هدایت می کنند. توجه داشته باشید که همه ی مواد ضد رسوب از جمله آنتی اسکالانت از اسید فسفونیک (فسفونیت ها) تشکیل شده اند.
به نظر می رسد عملکرد آنتی اسکالانت بسیار حیاتی است. استفاده هوشمندانه از آن باعث اتفاقات خوبی در دستگاه های تصفیه آب می شود. پس کاربرد آن را جدی تر بگیرید.
استفاده از آنتی اسکالانت ها در دستگاه اسمز معکوس باعث افزایش طول عمر ممبران می شود و به شما کمک می کند که در بسیاری از هزینه های خود صرفه جویی کنید و همچنین میزان جریان آب خروجی را نیز افزایش می دهد.

در واقع شما با استفاده از آنتی اسکالانت مرغوب و باکیفیت، به نوعی در هزینه های جاری خود صرفه جویی می کنید. هرچند ممکن است قیمت آنتی اسکالانت کمی بالا باشد و در ظاهر هزینه های شما را افزایش دهد؛ اما در بلند مدت تاثیر مثبتی در صرفه جویی هزینه ها دارد.

توجه داشته باشید که آب ورودی به دستگاه اسمز معکوس شامل نمک های محلول کلسیم، منیزیم و سایر املاح است که این نمک های محلول با گذشت زمان در اثر عبور از غشاهای دستگاه اسمز معکوس،بر روی این غشاها رسوب می نماید.

فرآیند رسوب گذاری در سطح ممبران های صنعتی، کارایی غشاهای سیستم RO را در حذف جامدات محلول کاهش می دهد. به همین دلیل است که برای از بین بردن رسوبات تشکیل شده بر روی ممبران ها، از مواد ضد رسوب همچون آنتی اسکالانت استفاده می کنند.
استفاده از این ماده ضد رسوب به نوعی چندین سود همزمان دارد که هر کدام از آن ها برای بهبود عملکرد سیستم شما مناسب است. همین که جریان آب خروجی افزایش پیدا می کند یعنی میزان بهره وری سیستم تصفیه آب افزایش پیدا کرده و بازدهی عددی بالاتری دارد. افزایش عمر دستگاه نیز مشخصا تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد و بهره وری مجموعه خواهد داشت.
به طور قطع می توان گفت که اگر می خواهید یک سیستم بی عیب و نقص تصفیه آب صنعتی داشته باشید، توجه به ضد رسوب آنتی اسکالانت بسیار مهم است.

اگر فیلتر غشایی یک ممبران رسوب کند چه مشکلاتی به وجود می آید؟

وقتی گفته می شود استفاده از یک ضد رسوب به بالا بردن بهره وری ممبران کمک می کند، منظور فقط افزایش طول عمر آن نیست. بلکه به صورت آنی نیز تاثیرات مثبتی بر روی این سیستم دارد.
عدم استفاده از ضد رسوب آنتی اسکالانت ممکن است باعث مشکلات زیر شود:

  • کاهش میزان جریان عبور آب
  • کاهش کیفیت آب 
  • کاهش فشار آب و افزایش مصرف انرژی و هزینه های ناشی از آن
  • از بین رفتن غشاء به دلیل برخورد با کریستال های رسوبی
  • از کارافتادگی های دائمی دستگاه

انواع آنتی اسکالانت یا ضد رسوب

همواره این نکته را مد نظر داشته باشید که مواد ضد رسوب با توجه به ترکیبات و فرمول شیمیایی شان به گروه های گوناگونی تقسیم می شوند. . وقتی در مورد انواع آنتی اسکالانت صحبت می کنیم، باید دقت داشته باشید که منظور چه نوع دسته بندی است.

از یک منظر، انواع آنتی اسکالانت به دو دسته تقسیم می شوند؛ یعنی:
• پایه فسفاته
• پایه پلیمری

در نوع فسفاته این مواد کربوکسیلیک و فسفاته وجود دارد و در کاهش رسوب گیری تجهیزات تصفیه آب بسیار قوی عمل می کند. نوع دیگر این مواد که پایه پلیمری دارند، قادر به جلوگیری از رسوبات کربناته و سولفاته هستند و برای استفاده در فرآیند شیرین سازی آب دریا کاربرد دارند.

علاوه بر فسفاته یا پلیمری بودن مواد ضد رسوب، می توان آنها را بر اساس میزان PH نیز در گروه های گوناگونی  دسته بندی کرد که عبارتند از:

ضد رسوب اسیدی

یکی از ویژگی های حائز اهمیت این گروه، میزان PH کمتر از سه آنها است که در حذف رسوبات کربنات کلسیم بسیار تاثیرگذار می باشد. به عنوان مثال، ضد رسوب RO 120 که رنگ کهربایی دارد، از جمله مواد ضد رسوبی هستند که جزو این دسته قرار داده می شوند و بدین ترتیب از ایجاد رسوب فسفات کلسیم  و آهن و کربنات کلسیم جلوگیری بعمل می آید.

مشخص است که خاصیت اسیدی این ضدرسوب قوی می تواند به رفع رسوب های ایجاد شده در دستگاه تصفیه آب کمک کند. با از بین بردن رسوب فسفات کلسیم، کربنات کلسیم و همچنین آهن، می توانیم به عملکرد مناسب تر ممبران و در تیجه افزایش بهره وری امیدوار باشیم.

ضد رسوب قلیایی

توجه داشته باشید که مواد ضد رسوبی که خاصیت قلیایی دارند از جمله گزینه های کاربردی برای جلوگیری از رسوب فلزات گوناگونی مانند آلومینیوم و منگنز و همچنین آهن مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد دارای پایه فسفاته هستند و به عنوان یکی از نمونه های رایج در این گروه می توان به آنتی اسکالانت های جنسیس اشاره کرد.

اگر آنالیزها نشان می دهند که در دستگاه تصفیه آب دچار رسوب های فلزات می شوید، بهترین گزینه استفاده از ضدرسوب های قلیایی است. شک نکنید که تاثیر بسازایی در بهبود عملکرد دستگاه خواهد داشت.

آنتی اسکالانت خنثی

گروه دیگری از مواد ضد رسوب هستند که میزان PH آنها در بازه 5 تا 6 است و به روش خنثی عمل می کنند و  قابلیت استفاده با ممبران های مختلفی را دارند.

آنتی اسکالانت

نحوه تزریق آنتی اسکالانت

محل تزریق آنتی اسکالانت در دستگاه های آب شیرین کن صنعتی، روش اسمز معکوس RO بعد از فیلتر شنی و کربنی و قبل از فیلتر میکرونی است. بدین ترتیب با تاثیرگذاری آنتی اسکالانت، رسوب کمتری بر روری فیلتر میکرونی ایجاد می گردد.

با تزریق آنتی اسکالانت در سیستم آب شیرین کن  RO عمر فیلتر میکرونی و عمر ممبران افزایش می یابد و از تشکیل رسوبات در غشای ممبران جلوگیری می نماید.
شاید باورنکردنی باشد که تزریق این نوع ضدرسوب تا این حد بتواند اثرات مثبت در سیستم تصفیه آب صنعتی بگذارد.

مقدار آنتی اسکالانت مناسب را باید با آب تصفیه شده رقیق کرد و توسط دوزینگ پمپ به درون سیستم با دوز معین تزریق کرد .نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، میزان دوز و زمان تزریق است.
برای تعیین میزان دوز ضدرسوب و میزان آبی که باید با آن رقیق شود، حتما باید با کارشناسان متبحر مشورت کنید. بسیاری از افراد به دلیل اشتباه در دوز مصرفی، تاثیر چندانی از ضد رسوب نمی گیرند و ناامید می شوند. این در حالی است که علت اصلی این موضوع، عدم تزریق دوز مناسب از آنتی اسکالانت است. اگر افراد خبره در اطراف خود ندارید و خودتان نیز تجربه کافی ندارید، می توانید با متخصصان این امر مشورت کنید. خوشبختانه در این زمینه سایت ایکو می تواند به شما کمک کند. کافی است تا با کارشناسان ما تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را انجام دهند.

استفاده از تبادل یونی ( سختی گیر رزینی ) برای کاهش میزان رسوب گذاری

از یک سختی گیر رزینی نیز می توان برای کاهش یا جلوگیری از فرآیند رسوب گذاری در سیستم RO  استفاده کرد، در سختی گیر رزینی از روش تبادل یون های تشکیل دهنده رسوب ( رسوب گذار ) با یون های غیر رسوب گذار ، استفاده می کنند.

نکته طلایی: همواره این نکته را مد نظر ذاشته باشید که برای سختی گیر رزینی حتما باید از یک سیستم MF یا همان فیلتر کارتریج 5 میکرون استفاده کنید.

تزریق آنتی اسکالانت بی سولفیت سدیم (SBS)

 چنانچه قبل از ورود آب به دستگاه  RO، مقداری بی سولفیت سدیم (SBS) یا سدیم متا بی سولفیت(SMBS) به آب اضافه نمایید، می توانید کلر باقیمانده در آب را حذف کنید.  توجه داشته باشید که اگر کلر به غشای فیلتر ممبران برسد بسیار خطرناک است و آن را از بین می برد.
بی سولفات سدیم یکی از کاربردی ترین ضدرسوب هایی است که می تواند تاثیر بسزایی در از بین بردن رسوب ایفا کند. اضافه شدن آن به آب است که کلر به جا مانده در فرایند تصفیه آب از بین می رود. البته نباید از این نکته غافل شد که بی سولفات سدیم تنها زمانی اثرات لازم را برای رسوب زدایی دارد که از نوع مرغوب آن استفاده کنید.
برای خرید بی سولفات سدیم باکیفیت می توانید با مراجعه به سایت ایکو و مشاهده مشخصات آن و سپس استفاده از سیستم مشاوره رایگان، بهترین نوع از آن را بخرید. در مجموعه ایکو تضمین کیفیت و اصالت انواع محصولات به ویژه محصول حساسی چون آنتی اسکالانت بی سولفات سدیم وجود دارد تا شما با خیال راحت اقدام به خرید این محصول کنید.

کربن فعال گرانولی (GAC) – کربن اکتیو گرانولی

GAC یا کربن اکتیو گرانولی برای از بین بردن ترکیبات آلی و ضد عفونی کننده های باقیمانده (مانند کلر و کلرامین) موجود در آب استفاده می شود. . این ضدرسوب یکی از بهترین ها برای استفاده در دستگاه تصفیه آب صنعتی است. به همین منظور به صورت اصولی و به میزان قابل توجهی مورد استفاده قرار می گیرد.

GAC  یا کربن فعال گرانولی از زغال سنگ ، پوسته یا هسته آجیل یا آلبالو  و … یا چوب ساخته می شوند. کربن فعال کلر و کلرامین می تواند ترکیبات آلی باقیمانده را با کمک یک واکنش شیمیایی از بین ببرد.

این محصول نیز از جمله ضدرسوب هایی است که باید در خرید آن دقت کنید. قبل از خرید آنتی اسکالانت GAC حتما با افراد خبره مشورت کنید و برندهای معتبر و تایید شده را تهیه نمایید. همچنین از فروشگاهی خرید کنید که مطمئن هستید کیفیت و اصالت کربن فعال گرانولی را تضمین می کنند.
خوشبختانه این محصول نیز یکی از بهترین محصولات و از پرفروش ترین ضدرسوب ها در سایت ایکو است. در این سایت فروشگاهی تخصصی در زمینه محصولات مرتبط با تصفیه آب، ممبران و… علاوه بر بهره مندی از مشاوره رایگان پیش از خرید که توسط متخصصان انجام می شود، کیفیت و کارایی آنتی اسکالانت کربن اکتیو تضمین شده است.

نرمالیزه کردن و فرآیند RO

همان طور که قبلا گفته شد، فیلتر ممبران قلب سیستم RO است. برای اینکه از سالم بودن غشاهای RO اطمینان حاصل پیدا کنیم باید یک سری داده های خاص بررسی شوند. این داده ها عبارتند از فشار ، جریان ، کیفیت و دمای آب.

دمای آب رابطه مستقیم با فشار آب دارد. زیرا، با کاهش دمای آب ، فیلتر ممبران چسبناک تر می شود و دبی آب تولید شده کاهش می یابد ، زیرا برای بیرون دادن آب از طریق غشاء به فشار بیشتری نیاز دارد.

به همین ترتیب ، هنگامی که دمای آب افزایش یابد ، دبی آب تولیدی نیز افزایش می یابد.

استفاده از آنتی اسکالانت ها باعث می شود تا دبی آب در حد قابل توجهی بالا برود. همین موضوع به کیفیت آب نیز کمک می کند. در نتیجه باید به صورت هوشمندانه از این ضدرسوب های ویژه دستگاه تصفیه آب و فیلتر ممبران استفاده کرد.

اسمز معکوس

روند تمیز کردن سیستم RO – شستشوی شیمیائی ( CIP )

غشاهای RO به تمیز کردن دوره ای نیاز دارند ، به طور میانگین 1 تا 4 بار در سال نیاز به تمیز کردن دارند و این بستگی به کیفیت آب ورودی دارد.

به طور کلی ، اگر میزان افت فشار یا عبور نمک در حدود 15٪ افزایش یافته باشد ، زمان آن فرا رسیده است که غشاهای RO را تمیز کنید. هم چنین اگر دبی آب تولید شده 15٪ کاهش یافته باشد ، زمان آن رسیده است که غشاهای RO تمیز شوند.

می توانید غشاء های RO  را در سر جای خود تمیز کنید یا آنها را از سیستم RO جدا کرده و تمیز کنید.

تحقیقات نشان داده است که تمیز کردن غشاهای خارج شده از سیستم بهتر از تمیز کردن غشاها داخل خود سیستم است. تمیز کردن غشای یک دستگاه RO توسط آنتی اسکالانت با pH بالا یا پایین برای از بین بردن آلاینده های موجود در سطح غشاء می باشد.

برای تمیز کردن صحیح غشاهای RO عوامل دیگری مانند جریان آب، درجه حرارت آب و کیفیت و … باید توسط یک گروه خدماتی باتجربه بررسی شود.

عوارض آنتی اسکالانت یا ضد رسوب ممبران

به همان میزانی که استفاده از مواد ضد رسوب می تواند طول عمر دستگاه اسمز معکوس را افزایش بدهد،استفاده غیر اصولی و انتخاب نوع نامناسب آن هم می تواند آسیب های جدی به این تجهیزات  وارد نماید.

اشتباه در میزان مصرف ضد رسوب ها

یکی از عوارض آنتی اسکلانت های نامناسب، ایجاد محیطی اسیدی در آب و در نتیجه خوردگی در تجهیزات است. اگر میزان دوز مصرفی به درستی انتخاب نشود و در واقع بالاتر از حد نیاز در نظر گرفته شود، احتمال ایجاد خوردگی در دستگاه بسیار زیاد است. همچنین فاصله زمانی بین هر بار استفاده از آنتی اسکالانت باید هوشمندانه انتخاب شود تا مشکلی از این بابت ایجاد نکند.
البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که چنانچه مقدار مناسب آنتی اسکالانت تزریق نشود میزان زیادی از رسوب بر روی ممبران ها ایجاد می شود. اگر دوز مصرفی پایین باشد، استفاده کردن و نکردن این ضدرسوب ها تفاوت چندانی ندارد. تنها هزینه ای اضافه بر روی هزینه های مختلف نگهداری دستگاه تصفیه آب اضافه می شود. پس باید به اندازه کافی و با فاصله زمانی مناسب از ضد رسوب استفاده کنید.
همان طور که می دانید، رسوب گیری منافذ ممبران ها باعث وارد شدن فشار زیادی به موتور دستگاه می شود و همین موضوع میزان مصرف انرژی را تا حد زیادی افزایش می دهد. با گذشت زمان، دبی آب خروجی از دستگاه نیز به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند.

اشتباه در خرید بی کیفیت آنتی اسکالانت
یکی از اشتباهات رایج که باعث آسیب دهی شدید به دستگاه می شود، عدم توجه به کیفیت انواع ضد رسوب است. بسیاری از افرادی که با مشاوران متخصص ما در ایکو تماس می گیرند، بعد از شنیدن توضیحات، یک سوال می پرسند که قیمت آنتی اسکالانت چقدر است؟ البته باید برای خرید ضدرسوب حتما به قیمت آن توجه کنید؛ اما قطعا قیمت نمی تواند پارامتر اصلی برای خرید باشد.
آنتی اسکالانت قیمت متنوع و مدل های گوناگونی دارد. در نتیجه انتخاب برای شما ممکن است سخت شود. با این حال باید به این موضوع توجه داشته باشید که در درجه اول به فکر کیفیت این ضد رسوب باشید و سپس قیمت ها را مقایسه کنید. ابتدا از کیفیت مطمئن شوید.
نکته جالب توجه این است که در مجموعه ایکو، بهترین آنتی اسکالانت های موجود در بازار ایران را می توانید در این سایت تخصصی پیدا کنید. در نتیجه از کیفیت محصول خیالتان راحت است و آسیبی به دستگاه شما زده نمی شود. کافی است همین حالا با مشاوران ایکو تماس بگیرید.

فیلتر ممبران

نکات مهم در استفاده از آنتی اسکالانت

توجه داشته باشید که میزان استفاده و همچنین کارکرد آنتی اسکالانت بر اساس نرم افزارهای شرکت عامل و همچنین کیفیت آب ورودی ( آب شور و آب دریایی ) به دستگاه های اسمز معکوس محاسبه می گردد.

در نتیجه به صورت خودسرانه از ضدرسوب ها استفاده نکنید. حتما با متخصصین رد این زمینه مشورت نمایید.

برای جلوگیری از رسوب و ته نشینی مواد از اسید نیز می توان استفاده نمود،اما اسیدها از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشند،چرا که قیمت بالایی دارند همچنین جهت نگهداری از اسیدها به تجهیزات مانیتورینگ نیاز است، بنابراین افراد برای احیا کردن این مواد ناچار به صرف هزینه های زیادی می شوند .به همین علت است که راهکار جایگزین یعنی استفاده از آنتی اسکالانت ها تا این اندازه محبوب است.

آنتی اسکالانت ها از اسیدها بسیار کم هزینه تر هستند و تمایز اصلی بین آن ها مربوط به هزینه های نگهداری شان است، این بدان علت است که برای نگهداری از آنتی اسکالانت ها به هیچ گونه تجهیزات خاصی نیاز ندارید و برایتان هزینه بر نخواهد بود.

از آنجاییکه آنتی اسکالانت ها بار منفی و رسوبات نمکی بار مثبت دارند، آنتی اسکالانت جذب می شود و در نتیجه کریستال رسوب شده تشکیل می شود که این کریستال ها از آب پساب یا آب دور ریز آب شیرین کن ها خارج می گردند.

در واقع، آنتی اسکالانت ها باعث پراکندگی املاح موجود در آب شده و  زمان رسوب گذاری در غشا میکرونی ممبران را افزایش می دهد.

بطور طبیعی هر سیستم غشایی همچون سیستم RO به خاطر وجود مواد معلق،املاح محلول و سایر ناخالصی های موجود در آب ورودی دچار گرفتگی می شود و همین امر لزوم توجه داشتن به مسئله پیش تصفیه فیزیکی و شیمیایی صحیح سیستم را ضروری می سازد.

همواره این نکته را مد نظر داشته باشید که لایه گذاری و رسوب در اثر املاح آب ورودی به سیستم ها غشایی پیامدهایی به دنبال دارد که عبارتند از:

  • کاهش میزان راندمان کاری سیستم های فیلتراسیون غشایی دارای ممبران
  • افزایش فشار و افزایش مصرف انرژی و هزینه های مربوط با آن
  • کاهش کیفیت آب حاصل
  • کاهش عمر مفید فیلتر ممبرین بر اثر پدیده لایه گذاری

به طور کلی علت لایه گذاری Scaling عبارت است از:

  • افزایش میزان غلظت مواد معدنی محلول در آب ورودی غشا
  • افزایش دمای آب
  • افزایش میزان ph آب
  • ایجاد و افزایش سطوح مورد نیاز برای ترسیب

رسوب و گرفتگی، فضای موثر بین مواد را کاهش می دهد و تلاطم جریان را کم می کند و در نتیجه بلوریزاسیون غلظت در سطح غشا افزایش می یابد. لازم به ذکر است که با کاهش سطح غشا موثر، میزان تلاطم نیز کاهش خواهد یافت و همین امر باعث می شود که تمیز کردن سطح غشا مشکل بشود .

این قضیه بدان علت است که امکان فرستادن محلول های شیمیایی به سطوح مسدود شده و توسط مواد جامد کاهش می یابد. در صورتی که با استفاده از بازدهی سیستم و تزریق مواد شیمیایی این امکان فراهم می گردد که از تشکیل رسوب جلوگیری شود.

اکثر مواد بازدارنده خاصیت معلق نگهدارندگی نیز دارند. خاصیت معلق نگهدارندگی توسط محاصره ذرات معلق نمک، مواد آلی جامد و آهن صورت می گیرد و منجر به دفع آن ها توسط سایر آنیون های موجود در محلول می گردد .لازم به ذکر است که این پروسه از تجمع ذرات و تشکیل ذرات بزرگتر جلوگیری بعمل می آورد.

شیوه های محاسبه مختلفی برای پیش بینی احتمال تشکیل رسوب، وجود دارد. بهره گیری از این پیش بینی ها به تجزیه و تحلیل آب و آگاهی از پارامترهای طراحی سیستم بستگی دارد. توجه داشته باشید که یون های موجود در منبع تغذیه اگرچه در سیستم RO متمرکز گشته اند، نقطه پتانسیل در رسوب حداکثر جریان کنسانتره را دارد.

فیلتر ممبران

معایب استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب

از جمله عیوب استفاده از آنتی اسکالانت بی کیفیت و نامرغوب عبارت است از:

  • کم شدن گنجایش تولید
  • زیاد شدن مقدار نمک های حل شده در آب تولید
  • کاهش دبی خروجی
  • بالا رفتن TDS آب
  • بالا رفتن فشار بر پمپ های طبقاتی
  • کم شدن طول عمر پمپ
  • افزایش برق مصرف شده به دلیل افزایش مقدار آمپر
  • کثرت در شستن ممبران نشات گرفته از مسدود شدن و در اخر کم شدن طول عمر در ممبران ها و عوض شدن زود هنگام آن

توجه داشته باشید که آنتی اسکالانت ارائه شده توسط شرکت فنی مهندسی ایلیا ایده اسپادانا کاملا مرغوب و استاندارد می باشند و برای هدایت در دستگاه های اسمز معکوس با آب ورودی لب شور و دستگاه اسمز معوس با آب ورودی دریایی و انواع آنالیزهای ورودی آب تهیه شده و به مشتریان گرامی عرضه می شود.

محیط مناسب برای نگهداری از آنتی اسکالانت

همان طور که می دانید، آنتی اسکالانت به طور کلی دارای دو نوع اسیدی و قلیایی می باشد. جهت نگهداری از این ضد رسوب در محیط لازم است که به نکات زیر توجه فرمایید:

• محیط نگهداری از آنتی اسکالانت حتما باید خشک و تاریک باشد و همچنین در دمای متعادل قرار بگیرد.

• به منظور حفظ ضدرسوب ممبران، پیشنهاد می‌شود که آن را در وسایل نگهداری ساخته شده از مواد پلاستیکی یا پلی‌اتیلن نگه دارید.

• همواره این نکته را مد نظر داشته باشید که از نگهداری آنتی اسکالانت های اسیدی در مجاورت مواد قلیایی به شدت اجتناب نمایید و این قضیه بدان علت است که ایجاد واکنش میان این مواد می تواند خاصیت موثر آنتی اسکالانت را به میزان چشمگیری کاهش بدهد.

•چنانچه از واحد تزریق کمی آنتی اسکالانت نشت پیدا کرد، محل نشت را با خاک یا ماسه پر نمایید و مواد نشت یافته را با مقداری آهک یا ترکیبات مناسب خنثی کنید.

هشدارها و توصیه های ایمنی در استفاده از آنتی اسکالانت

  • توجه داشته باشید که آنتی اسکالانت های اسیدی و قلیایی در واقع مواد شیمیایی خطرناکی می باشند و در صورتی که با بدن فرد تماس پیدا کنند می توانند صدمات جدی به سلامتی او وارد نماید. بنابراین توصیه می شود که در هنگام استفاده از آنتی اسکالانت حتما از دستکش و عینک مخصوص مواد شیمیایی، ماسک ضد اسید و دارای فیلتر استفاده نمایید.
  • تماس آنتی اسکالانت با پوست منجر به ایجاد حساسیت و التهاب در پوست می شود. در صورتی که پوستتان با آنتی اسکالانت در تماس قرار گرفت، به مدت 15 دقیقه پوست خود را با آب شست و شو دهید.
  • تماس آنتی اسکالانت با چشم می تواند بسیار آسیب زننده باشد. در صورت بروز این مشکل فوراً چشم را به مدت 15 دقیقه با آب فراوان بشویید.
  • استشمام این ماده ضد رسوب می تواند به ریه های انسان صدمات جبران ناپذیری وارد کند. در صورتی که فردی  این ماده را استشمام کرد،فورا او را به محیط آزاد ببرید و حتی در مواردی توصیه می شود که از دستگاه تنفس مصنوعی نیز استفاده کنید.آنتی اسکالانت

قیمت آنتی اسکالانت

همان طور که قبلا گفته شد، آنتی اسکالانت ها نقش مهم و اصلی را در نگهداری و افزایش طول عمر ممبران ایفا می کنند. بنابراین توجه داشته باشید که قیمت آنتی اسکالانت هر چقدر هم که بالا باشد، ارزش دارد .

پس می توان نتیجه گیری کرد که صرف هزینه های بالا برای تهیه آنتی اسکالانت مرغوب و با کیفیت برای کارفرمایان، مسئله ای حائز اهمیت می باشد، چرا که فیلتر ممبران قلب یک دستگاه RO محسوب می شود و چنانچه کوچک ترین خسارتی ببیند باید هزینه های گزافی برای جبران این آسیب پرداخت کنید.

همواره این نکته را مد نظر داشته باشید که قیمت ممبران یک دستگاه آب شیرین کن صنعتی بسیار بیشتر از قیمت آنتی اسکالانت می باشد.

لازم به ذکر است که قیمت آنتی اسکالانت های وارداتی موجود در بازار بر اساس برندهای جنسیس، فلوکن، آویستا و دکوئست متفاوت است و تنوع قیمت آنتی اسکالانت های موجود در بازار به خاطر غلظت و کیفیتشان می باشد.

حتما آنتی اسکالانت مورد نیاز  خود را از شرکت های معتبر خریداری نمایید و اطمینان حاصل پیدا کنید که از غلظت استاندارد و لازم برخوردار باشد.

شرکت فنی مهندسی ایکو با چندین سال سابقه درخشان این افتخار را دارد که مرغوب ترین و با کیفیت ترین انتی اسکالانت های موجود در بازار را با مناسب ترین قیمت به مشتریان عزیز ارائه نماید.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام  دقیق قیمت انواع مختلف آنتی اسکالانت های موجود در بازار با کارشناسان شرکت فنی مهندسی ایکو تماس بگیرید و از مشاوره رایگان کارشناسان نیز بهره مند شوید.

آنتی اسکالانت چیست؟

آنتی اسکالانت ها و مواد ضد رسوب به مواد شیمیایی گفته می شود که به آب ورودی قبل از اینکه وارد دستگاه RO بشود تزریق و اضافه می کنند تا بدین ترتیب میزان رسوب گذاری آب ورودی بر روی غشاهای فیلتر ممبران در آب شیرین کن کاهش پیدا کند.

قیمت آنتی اسکالانت چقدر است؟

قیمت آنتی اسکالانت های وارداتی موجود در بازار بر اساس برندهای جنسیس، فلوکن، آویستا و دکوئست متفاوت است و تنوع قیمت آنتی اسکالانت به خاطر غلظت و کیفیت آن می باشد. حتما آنتی اسکالانت مورد نیاز  خود را از شرکت های معتبر خریداری نمایید و اطمینان حاصل پیدا کنید که از غلظت استاندارد و لازم برخوردار باشد.

2 پاسخ

  1. سلام
    یک ماه پیش دستگاه RO خریداری کردم و برای جلوگیری از آسیب به دستگاه و فیلتر ممبران گفتند باید از آنتی اسکالانت استفاده کنم. میشه لطف کنید راهنمایی کنید که نحوه انتخاب آن بر چه اساسی هست ؟ مشاوره خرید می خواستم
    با سپاس

    1. سلام دوست عزیز
      لطفا جهت مشاوره با شماره 09120574757 تماس بگیرید. سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *